10 de desembre de 2020
10.12.2020
Regió7

El rei Joan Carles abona

a Hisenda 678.000 euros

Presenta una declaració voluntària per satisfer un deute tributari que estaria relacionat amb l'ús de targetes bancàries de fons opacs

10.12.2020 | 00:58
El rei emèrit, Joan Carles de Borbó

El rei Joan Carles va presentar ahir una declaració tributària voluntària «sense requeriment previ», de la qual ha resultat un deute, ja satisfeta, per import de 678.393,72 euros, incloent interessos i recàrrecs. Així ho va informar en un comunicat l´advocat del rei emèrit, Javier Sánchez-Junco, que afegia que en qualsevol cas Joan Carles deBorbó continua, «com sempre ha estat», a la disposició del Ministeri Fiscal «per a qualsevol tràmit o actuació que consideri oportuns».

Diumenge, «El País» va informar que el rei Joan Carles tenia previst presentar en Hisenda aquesta declaració voluntària per a regularitzar la seva situació tributària. La declaració, segons aquest periòdic, no està relacionada amb béns a l´estranger, sinó amb l´ús per part del rei emèrit i alguns familiars seus de targetes bancàries amb fons opacs d´un empresari mexicà que està sent investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem. Segons el diari, l´ús d´aquests comptes va tenir lloc entre els anys 2016 i 2018, quan Joan Carles I ja havia abdicat i perdut la inviolabilitat.

Aquest mateix dimecres, la portaveu del Govern i ministra d´Hisenda, María Jesús Montero, va eludir comentar la possibilitat que el rei Joan Carles estigués a punt de regularitzar la seva situació fiscal ja que es tracta d´informació reservada sobre un contribuent i es remetia a la casa reial sobre qualsevol assumpte relacionat amb el rei emèrit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook