L´actitud adoptada per l´encara president dels Estats Units, Donald Trump, des que es confirmar la seva derrota a les eleccions presidencials ha provocat una campanya d´intimidació i amenaces de violència per part dels seus seguidors contra desenes de funcionaris, interventors i responsables del recompte electoral a diversos estats.

De moment, la sang no ha arribat al riu, però creix la preocupació davant l´insistent rebuig del president a reconèixer el resultat i repudiar la campanya d´assetjament iniciada pels seus seguidors. «Això ha de parar», va clamar la setmana passada el responsable dels sistemes de votació a Geòrgia, el republicà Gabriel Sterling. «Senyor president, ha de deixar d´inspirar la gent per cometre actes de violència. Algú resultarà ferit, algú rebrà un tret, algú acabarà mort», va afegir.

Però res ha canviat. Trump ha seguit pressionant els dirigents dels estats on es van decidir les eleccions perquè reverteixin el resultat i donin per bones les seves acusacions no demostrades de frau. Al secretari d´Estat de Geòrgia, el també republicà Brad Raffensberger, va arribar a descriure´l com a «enemic del poble, un dels qualificatius que sol dedicar a la premsa.