Nova galleda d´aigua freda per a les empreses que estaven esperant amb candeletes que el Procicat decidís algun canvi en les restriccions que els permetés obrir portes. L´anhelada reunió estava prevista per ahir a la tarda, però finalment es va posposar, una decisió que no augura cap esperança per als sectors afectats. Això suposa que, de moment, es manté el confinament municipal els caps de setmana, la prohibició d´obrir les botigues interiors dels centres comercials que no siguin considerades essencials i l´aforament màxim dels teatres i sales de concerts en 500 persones. Ajuntaments com el de Barcelona i zones turístiques, algunes associacions de comerciants i bona part del sector cultural, com el Teatre del Liceu, havien demanat flexibilitzar aquestes mesures, cosa que hauran d´esperar almenys un dia més. Algunes fonts no descarten que la reunió es faci aquest dissabte.

Aquest divendres a dos quarts de nou estava prevista la reunió del comitè executiu de crisi per la covid-19, amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers Meritxell Budó, Miquel Sàmper, Alba Vergés, Damià Calvet i Josep Bargalló. La consellera Vergés, a les 9.30 havia de reunir-se telemàticament amb la Federació de Veïns de Tortosa, però no ho va poder fer.

A les 10.30 havia de fer una roda de premsa des de l´Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per presentar l´ampliació del centre, però ho va fer poc després de les 11, i allà va dir públicament que el Procicat tenia previst reunir-se a la tarda. A continuació va fer entrevistes amb mitjans de comunicació locals, i els veïns, enfadats, li van dir, a les dues de la tarda, que ja no es volien reunir amb ella després de demanar-ho des de feia un any. El conseller Sàmper havia d´intervenir en una jornada sobre violència de gènere, però aquest dijous es va descartar la seva participació a causa de l´incendi de la nau industrial a Badalona. Finalment, el conseller no va anar a Badalona.

A les 10 del matí s´havia convocat una roda de premsa per la 1 amb el conseller Sàmper, el subdirector general de Protecció Civil, Sergio Delgado, el comissari dels Mossos Joan Carles Molinero, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, i el coordinador de la unitat de seguiment de la covid, Jacobo Mendioroz, per parlar de l´evolució de la pandèmia. Poc després de les 12 del migdia, la convocatòria es va anul·lar. En aquell moment es va especulat que la roda de premsa es faria després de la reunió del Procicat prevista hores més tard, però a mitja tarda fonts d´Interior i de Salut van assegurar que el Procicat ja no es reunia més aquest divendres i que probablement ho faria aquest dissabte, sense especificar-ne els motius. Avui, doncs, serà un dia clau per esbrinar a què es deu l´anul·lació de la reunió, tot i que la situació fa pensar que no hi haurà relaxació de les restriccions.