Un acord entre el govern de l´alcaldesa de Barcelona, Ada Colau i ERC ha desencallat el projecte de connexió del tramvia per la Diagonal de la ciutat i preveu que les obres comencin la tardor del 2021. El pacte amb els republicans, que es va anunciar ahir, ha permès tancar un conveni entre l´Ajuntament de Barcelona i l´ATM que estableix que un cop expirat el contracte vigent amb les concessionàries, el 2032, la gestió passarà a ser pública.

El conveni, que ara s´ha de votar al plenari de Barcelona i portar al Consell d´Administració de l´ATM, també fixa compromisos de finançament.

Segons estipula, l´Ajuntament invertirà 56 milions d´euros per a la urbanització de les actuacions de la primera fase i l´ATM 61milions per a la infraestructura tramviària i la compra de trens.

«La connexió del tramvia és una prioritat de mandat i avui podem anunciar que és l´últim acord que feia falta per fer el projecte perquè les obres puguin començar la tardor del 2021», va assegurar l´alcaldessa Ada Colau.

La connexió es farà per fases i les obres que començaran a la tardor són les de la primera fase, que és el tram Verdaguer-Glòries. De fet, aquestes començaran un cop acabin les del col·lector d´aigües de la Diagonal, que ja estan en marxa.