ERC situa sis polítics de les nostres comarques en posicions destacades a la llista del 14 de febrer. Després que la formació política hagi anunciat que la igualadina, Alba Vergés, serà sisena a la llista per la demarcació de Barcelona, també s'inclouen en el llistat perfils polítics de les comarques de l'àmbit del Regió 7 com ho són: Laura Vilagrà com a segona de la llista, Esther Capella al número 8, Nuria Picas al número 12, Ferran Estruch al número 19 i Alba Camps al número 20.

Dimarts passat, ERC va anunciar que el president de Parlament, Roger Torrent, serà el número 3 per Barcelona darrere d'Aragonès i Laura Vilagrà (Santpedor), i avui ha transcendit que la número 4 serà la diputada al Parlament Najat Driouech, a la qual seguirà Josep Maria Jové en el número 5. La manresana Nuria Picas será número 12 per Barcelona i Montse Clotet, regidora de Manresa, es situarà en la posició 38 de la llista per la demarcació de Barcelona.

Per la seva banda, Ferran Estruch i Alba Camps (Delegada del Govern a la Catalunya Central) seran els candidats d'ERC pel Bages i el Berguedà a les eleccions al Parlament com a número 19 i número 20, respectivament. David Alquézar, alcalde de Sant Martí de Tous i president comarcal d'ERC Anoia, ocuparà la posició número 25 a les llistes d'ERC.

El Consell Nacional d'ERC ha ratificat aquest dissabte les llistes per als comicis de l'14F, que estaran encapçalades a Barcelona pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; a Tarragona per la diputada Raquel Sans; a Girona per la consellera Teresa Jordà i a Lleida per la portaveu del partit, Marta Vilalta.

La presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, serà número 8 per Lleida. Els també consellers d'ERC Bernat Solé -que dilluns jutgen per desobediència- i Esther Capella, veïna de la Seu d'Urgell, formaran part així mateix de la llista com a número 2 per Lleida i número 8 per Barcelona, respectivament, mentre que el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ocupa el penúltim lloc de la llista dels republicans per Barcelona.

Destaquen, entre la resta de candidats electorals d'ERC, el cap de files a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall (número 7), l'escriptora Jenn Díaz (número 10) i l'activista Rubén Wagensberg (número 13), mentre que el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià, i la portaveu al Parlament, Anna Caula, seran els 2 i 3 per Girona.

Consulteu la llista completa de la candidatura aquí.