L´assaig clínic a l´Apolo d´ahir posa a prova l´eficàcia dels testos ràpids per poder celebrar grans esdeveniments, com ara concerts. A més, va permetre a un màxim de 500 voluntaris seleccionats gaudir de la música en directe, amb mascareta però de peu i sense l´obligació de respectar les distàncies de seguretat.

Amb aquesta premissa, les ganes de gresca ja es van poder veure a mesura que es va anar formant la cua per accedir a la sala. Els assistents van poder entrar a una sala Apolo tancada durant mesos i els nervis i la il·lusió es van fer notar des del primer minut. «Estem bojos per anar a veure tots els concerts possibles», va assegurar David López, un dels assistents, abans de posar-se a la cua.

El David va assenyalar que es va apuntar a l´assaig perquè «és una bona oportunitat per demostrar que la cultura no és contagiosa i es poden fer les coses ben fetes i els concerts i activitats culturals sense risc». «Tinc moltes ganes de concert, hem estat massa temps sense viure la música, que és molt important en les nostres vides», va afegir Elisabet Suárez, que va acudir a l´Apolo amb el David.

Tots els voluntaris de l´assaig, tant els que van anar al concert com els que no, es van haver de sotmetre prèviament a proves diag-nòstiques, principalment testos d´antígens però també PCR en alguns casos.

Les proves es van fer entre divendres i ahir i els voluntaris van conèixer a través d´un avís al mòbil si havien donat negatiu o positiu. D´entre els negatius, una part van ser seleccionats per assistir al concert i una altra com a part del grup de control.

Tots dos grups, tant els assistents com el grup de control, hauran de tornar a fer-se una prova el pròxim 20 de desembre com a seguiment de l´estudi.