L´estació d´esquí Port del Comte també va engegar ahir temporada amb ganes però amb una resposta més tímida per part dels esquiadors. Prop d´una cinquantena de persones van optar per l´estació del Solsonès per fer el primer tastet de neu de la temporada. L´estació del Solsonès va obrir amb la zona de debutants i la de trineus i tubbies disponibles. Això significa un total de cinc pistes obertes.

«Ha estat un dia molt tranquil», apuntava el director de l´estació, Albert Estella. Port del Comte era conscient de les dificultats d´aquest inici de temporada i s´esperaven que el primer dia pogués anar d´aquesta manera. I és que Estella destaca el fet que la temporada s´hagi iniciat en dia laboral i el mateix dia que també han obert els centres comercials, i per tant molta gent podria haver optat per fer les típiques compres de l´època nadalenca.

Per altra banda, el Port del Comte també ha patit les conseqüències de la meteorologia, i és que l´estació no ha estat gaire acompanyada per les nevades. Així, les pistes obertes ahir eren de neu artificial. Tot i això, segons Estella la previsió és que, de cara al cap de setmana i sempre que el temps acompanyi, poder obrir el telecadira del Querol i alguna pista més. Malgrat això, recorda que dependrà de si cau alguna nevada o si hi ha una baixada de temperatures que permeti produir neu artificial per a noves pistes.

De les persones que van acudir al Port del Comte, la meitat eren esquiadors amb l´abonament de temporada i coneguts de l´estació mentre que la resta era gent que venia de fora.

Estella, que no esperava poder obrir fins Nadal o més enllà degut a la pandèmia, es mostra satisfet d´haver pogut obrir ahir ja que «crec que animarà la gent a sortir». Pel que fa a la resta de temporada, el director de l´estació apunta que l´època de Nadal ja són unes setmanes que no es caracteritzen per grans aglomeracions i confia en que quan passin les festes la gent s´animarà més a anar a esquiar.