El metge de l´Hospital Germans Trias i Pujol que lidera l´assaig clínic d´un cribratge massiu en un concert a l´Apolo, Boris Revollo, ha assegurat que és «prematur» aplicar aquesta estratègia en qualsevol altre esdeveniment, com el Primavera Sound i el Mobile World Congress, i ha instat a esperar els resultats dels testos que es faran en vuit dies.

En una entrevista a Rac1, Revollo va dir que «cal ser bastant prudents» i anar «pas a pas». Va remarcar que la primera fase encara no ha acabat, en referència a una segona tanda de PCR als participants que es farà d´aquía a vuit dies per saber si s´han produït contagis.

Segons va detallar, per tal de monitorar els contagis, l´organització havia previst un grup de control.

És a dir, l´assaig va testar una mica més de 1.000 persones amb antígens negatius, dels quals la meitat va anar al concert i l´altra meitat va marxar a casa a fer vida normal i amb les mesures habituals d´aïllament social.

«En tenir un grup de control podem equilibrar aquest biaix que podria haver-hi de persones que han participat en el concert, però s´hagin pogut contagiar fora», ha dit Revollo sobre aquells participants que puguin haver contret el virus en els dies successius a l´assaig.

De fet, als participants se´ls va demanar en el consentiment informat evitar contactes amb «persones fràgils» els dies després del concert. Amb aquesta estratègia, Revollo ha dit que «és d´esperar» que la xifra de contagis d´un grup es doni «en proporcions iguals» a l´altre grup.

Pel que fa al funcionament de l´assaig, el metge ha celebrat el resultat assolit.