La Vall de Lord continua sent el punt més preocupant pel que fa a l´afectació de la covid-19 al Solsonès. Divendres es van realitzar a Sant Llorenç de Morunys unes 190 proves PCR entre les fetes al sub-CAP del poble, a la residència d´avis i a l´institut escola. D´aquestes proves es van detectar un total de cinc positius que es sumen als 40 que s´han detectat a la Vall de Lord a partir del 2 de desembre.

A l´Institut Escola Vall de Lord s´hi va fer un cribratge massiu entre alumnes, docents, personal de neteja o professors d´extraescolars, entre d´altres. D´aquestes 110 proves en van sortir 3 positius. La Generalitat va decidir ampliar el nombre de grups confinats al centre. Així, a més del grup de 2n d´ESO, que va ser el primer en confinar-se i que avui tornarà a l´activitat presencial, el centre també té els grups de P3, P4 i P5, el cicle superior de primària i el grup de 1r d´ESO confinats. Es preveu que P3 i P4 tornin el dia 21 i que la resta ho facin després de les festes de Nadal.

Pel que fa a la residència d´avis, entre les proves que es van realitzar als contactes estrets i als usuaris de l´equipament en van sortir dos positius, del qual un és una persona usuària. Amb aquest positiu, la residència d´avis La Vall té quatre treballadors positius i tres usuaris. Tot i que dos d´ells són asimptomàtics i un va presentar símptomes lleus, l´alcalde, Francesc Riu, assegura que tots es troben bé.

Segons les dades del Departament de Salut, Sant Llorenç té un risc de rebrot de 7.010,73 punts i Guixers s´enfila fins als 10.338,3.