Els tècnics van trobar ahir el cos d´una quarta víctima a la nau de Badalona que es va incendiar dimecres passat. Dijous es van localitzar les altres tres. Les tasques de desenrunament van començar dissabte i continuaven ahir. Els Bombers de la Generalitat ja s´havien retirat i només hi han de tornar si es requereix la seva presència. Així, ho van fer per donar suport un cop trobat el quart cadàver. El cos va ser localitzat a la segona planta de la nau, en un espai que s´havia revisat. La gran quantitat de runa acumulada, però, havia amagat el cos. En els pròxims dies els treballs de desenrunament permetran accedir a una zona que encara no ha pogut ser analitzada.

«El cos ha aparegut en un espai on els gossos ja havien fet una revisió general però hi havia molts trossos de pedres i bigues que cobrien alguns racons. Està en un espai molt complicat, on no es pot accedir caminant perquè hi ha risc que s´enfonsi i això tècnicament ho complica molt més», va explicar l´alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol.

El cos es va localitzar al migdia i l´aixecament del cadàver no es va poder dur a terme fins a dos quarts de cinc de la tarda. Els Bombers van poder retirar el cos des de les grues després d´estar-hi treballant durat una hora i mitja i de fer diversos intents d´aproximació al cos. Els treballs continuaven a la resta de zones ja revisades i es deixarà pel al final un espai encara no inspeccionat per petits col·lapses de l´estructura que hi va haver durant l´incendi.

D´altra banda, es manté actiu el punt coordinat entre la Guàrdia Urbana de Badalona i els serveis socials del consistori per atendre les necessitats de les persones afectades, tot i que bona part hi ha «renunciat», segons ha detallat l´alcalde. Les persones que han acceptat l´ajuda, prop de mig centenar s´allotjaran en un alberg mentre duri l´operació fred.