Un tribunal japonès va condemnar aquest dimarts a pena de mort al jove que va assassinar i va esquarterar a nou persones en 2017 en el seu pis al sud de Tòquio, on les va atreure després que les víctimes manifestessin pensaments suïcides en xarxes socials.

L'autor confés de les morts, Takahiro Shiraishi, de 30 anys, ha sigut declarat culpable avui per la Secció de Tachikawa del Tribunal de Districte de Tòquio de robar, assassinar, desmembrar i emmagatzemar els cossos de les víctimes en el seu llavors domicili en la localitat de Zama, en la prefectura de Kanagawa.

El jutge que va instruir la causa, Naokuni Yano, va dictaminar que cap de les víctimes va donar el seu consentiment i que Shiraishi és mentalment capaç per a assumir la seva responsabilitat, d'acord amb els resultats de cinc mesos de proves psiquiàtriques prèvies al judici.

Les víctimes, vuit dones i un home d'entre 15 i 26 anys, van ser assassinades entre agost i octubre de 2017.

Durant el judici, el principal punt de debat entre l'acusació i la defensa va ser si l'acusat va obtenir consentiment de les víctimes.

La defensa havia demanat que s'evités la pena de mort, al·legant que el seu defensat només era culpable d'homicidi amb consentiment, perquè tenia l'aprovació tàcita de les víctimes en els missatges que havien intercanviat amb anterioritat.

El testimoniatge de Shiraishi, en el qual va assenyalar que els morts es van resistir a l'escanyament, va contribuir a desmuntar el seu defensa. També el fet que els robés diners i agredís sexualment a les víctimes femenines, segons detalls recollits per la cadena pública NHK i l'agència de notícies Kyodo.

El jutge Yano va qualificar els crims com extremadament greus i irrespectuosos cap a la dignitat dels morts, i va assenyalar que el cas ha generat preocupació pel paper de les xarxes socials.

Shiraishi va contactar a les seves víctimes femenines a través de Twitter i les va atreure el seu domicili amb ofertes per a ajudar-les a morir. L'únic home assassinat era la parella d'una de les dones a les quals havia matat amb anterioritat, qui es va posar en contacte amb ell després de la desaparició de la seva núvia.

Durant el judici, Shiraishi va declarar que no tenia intenció d'apel·lar la sentència, fins i tot si es tractava de la pena capital.

La de Shiraishi és la segona condemna a mort que la justícia japonesa imparteix en menys d'una setmana. El passat 12 de desembre un tribunal del sud-oest de l'arxipèlag va sentenciar a la forca a un home de 41 anys per l'assassinat en 2018 de cinc persones, entre elles la seva àvia i el seu pare.