El ple del Parlament votarà divendres, en l´últim ple de la legislatura, una proposta de resolució en favor d´una amnistia per als encausats pel procés i diversos textos en contra de la «corrupció de la monarquia», impulsats per independentistes i comuns.

JxCat, ERC i la CUP ja tenen preparada una proposició de llei d´amnistia que preveuen registrar al Congrés el pròxim 15 de març, però abans, al Parlament, aprovaran una resolució per reclamar a les Corts que aprovin aquesta iniciativa. La Mesa del Parlament es va reunir ahir i va analitzar les peticions de Cs i PSC perquè es reconsiderés l´admissió a tràmit de la proposta de resolució per l´amnistia presentada conjuntament per JxCat, ERC i la CUP.

La proposta que es votarà divendres insta les Corts a aprovar una llei d´amnistia que, «sense renúncia a l´exercici dels drets vulnerats, inclòs el dret d´autodeterminació, comporti l´extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa, inclosa la del Tribunal de Comptes, per tots els actes d´intencionalitat política «lligats al procés des del 2013.

Paral·lelament, el Parlament votarà divendres les propostes de resolució dels grups derivades del debat monogràfic sobre corrupció celebrat dilluns, entre les quals n´hi figuren diverses referides a les investigacions sobre el rei emèrit. Una de les propostes present ades per Catalunya en Comú Podem, titulada «Per acabar amb la corrupció de la monarquia», censura l´»actuació de Joan Carles de Borbó per la seva implicació en presumptes casos de corrupció com les comissions il·legals per la construcció de l´AVE de la Meca.