La Fiscalia de Barcelona ha demanat anul·lar diversos acords de la junta electoral que va donar la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona a Joan Canadell, de la candidatura independentista Eines del País, per no comptabilitzar com a vàlids centenars de vots remots.

Segons fonts del ministeri públic que han informat Efe, en 17 recursos presentats als jutjats contenciosos administratius contra els acords de la junta, la Fiscalia sosté que les seves decisions van constituir una vulneració dels drets fonamentals d´accés a càrrec públic i d´igualtat, reconeguts en la Constitució. La petició de la Fiscalia, que va avançar ahir el diari digital El Confidencial, podria donar peu a la repetició del procés electoral de la Cambra de Barcelona, celebrat el maig passat i que va portar a la presidència Joan Canadell, candidat a les llistes de JxCat per a les eleccions catalanes del 14-F.

Al seu escrit, a què ha tingut accés Efe, el ministeri públic sosté que, «de manera contrària a dret», la junta electoral responsable de validar els resultats dels comicis -regulada per un decret del Departament d´Economia- va declarar nuls centenars de vots remots per defectes en el sistema informàtic de la votació. Per a la Fiscalia, l´origen de les irregularitats és un sistema informàtic que no tenia les garanties necessàries per a un procés electoral, tant en el cas de la Cambra de Barcelona com en el de les altres cambres de comerç de Catalunya. La Fiscalia creu «absolutament necessari» revisar la proclamació d´almenys 7 vocalies de les 40 a cobrir.