Després de la polèmica del xat dels militars retirats, l’Exèrcit torna a estar a l'ull de la tempesta, en aquesta ocasió per un vídeo. El mitjà digital ‘La Marea’ ha publicat aquest dimecres unes imatges en les quals es veu diversos soldats espanyols realitzant la salutació nazi i cantant una cançó de la banda Estirpe Imperial, coneguda per les seves simpaties feixistes.

Els fets van tenir lloc en una caserna de paracaigudistes a Paracuellos del Jarama (Madrid), durant la celebració de la Immaculada Concepció del 2019.

Diversos polítics han mostrat el seu rebuig de les imatges. Des del PSC, Jaume Collboni ha expressat la seva indignació: «Fàstic!» En un país democràtic, l’exaltació del nazisme NO té lloc, i menys en les Forces Armades. Contra això no valen equidistàncies ni mitges tintes: hem de combatre-ho amb TOTS els mitjans al nostre abast».

En la mateixa línia, el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha afirmat que «és alarmant la infiltració de l’extrema dreta» en ambients castrenses. «La ministra de Defensa ha d’acabar amb l’apologia al nazisme en l’Exèrcit», conclou.