La Casa Reial va desmentir ahir que el rei emèrit estigui ingressat per coronavirus davant les informacions divulgades per diversos mitjans de comunicació ahir al matí i que situaven Joan Carles I en una clínica d'Abu Dhabi.

La cadena COPE va avançar ahir que Joan Carles I no tornarà finalment a Espanya per Nadal a causa de la situació de la pandèmia de coronavirus i la seva condició de persona d'alt risc. Posteriorment, diversos mitjans van informar que el rei emèrit estava ingressat a causa del coronavirus, la qual cosa va ser desmentida per la Sarsuela.

Quant a la decisió de no tornar a Espanya per Nadal, el monarca hauria traslladat als seus afins un missatge en què assegura que prefereix l'estabilitat del lloc on és fins que la situació sanitària millori.

El rei emèrit és des del mes d'agost passat a Abu Dhabi, on va viatjar després que es fes pública la seva decisió de traslladar la seva residència fora d'Espanya. El pare de Felip VI va explicar llavors que deixava Espanya «davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats» de la seva vida privada i per facilitar al seu fill la seva tasca com a cap de l'Estat.

La possibilitat de tornar a Espanya havia polaritzat els últims dies el debat polític nacional. En aquest sentit, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, a preguntes de periodistes, va contestar que era una decisió sobre la qual havia de pronunciar-se únicament Casa Reial.