Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana 13 persones, de les quals deu han quedat en llibertat per ordre judicial, per la seva suposada participació en els disturbis després de la manifestació del 30 d'octubre contra les restriccions per la covid, per la qual cosa ja són 28 els arrestats en total.

Segons va informar la policia catalana en un comunicat, en el seu dispositiu de dimarts passat, del qual aquest dia ja va transcendir que havien practicat diverses detencions, van arrestar en concret tretze persones, que se sumen a les quinze que ja van ser detingues el dia dels disturbis i en les hores posteriors. A més, els Mossos han denunciat tres suposats participants més en els disturbis, mentre que dos més estan en crida i cerca, en una recerca que continua oberta i en la qual no es descarten més detencions. Dels tretze detinguts dimarts passat, alguns d'ells vinculats amb els Boixos Nois, el grup de seguidors radicals del FC Barcelona, deu van passar ahir a disposició judicial, acusats dels delictes de manifestació il·lícita, desordres públics, danys, atemptat a agents de l'autoritat i pertinença a grup criminal.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció número 14 va deixar en llibertat els deu detinguts, en una causa oberta per desordres públics, danys i grup criminal, encara que els va imposar mesures cautelars, com a personació periòdica al jutjat. Els detinguts es van acollir al seu dret a no declarar davant el jutge, segons el TSJC. Els desordres, en els quals van intervenir grups de diversa ideologia, van acabar amb una vintena d'agents dels Mossos ferits, després del llançament d'objectes contundents i agressions als policies, danys en el mobiliari urbà, incendi de contenidors i saqueig en alguns establiments comercials, entre d'altres.