El Departament de Salut ha organitzat, avui i demà, dos nous cribratges massius a Manresa. En aquesta ocasió es restringeixen les edats a les persones d'entre 16 i 40 anys. El motiu és que en les dues anteriors tandes de cribratges massius realitzats a la capital del Bages, tot i que hi va haver molta implicació de la ciutadania, es van detectar molts pocs asiptomàtics, que és el principal objectiu d'aquestes proves per tal de tallar cadenes de transmissió aillant els asimptomàtics que tenen el virus. A més a més, s'acosta Nadal i el risc de rebrot a Manresa s'ha tornat a disparar. Per tot plegat, Salut ha decidit tornar a demanar la participació de la població.

El cribratge d'avui a la tarda, de 3 a 8, es farà a l'alberg del Carme, que s'ha convertit en un espai covid gestionat per Creu Roja Manresa per acollir-hi persones sense recursos que són positives asimptomàtiques o contactes directes de persones que han donat positiu que no poden fer un aïllament adequat al seu domicili. Fins ahir encara no s'havia acollit cap cas.

El segon cribratge tindrà lloc dissabte al matí, de les 9 a la 1, en aquest cas a la plataforma d'aliments, al local de la carretera de Vic, entre les persones en situació de vulnerabilitat que hi van, sempre i quan es vulguin fer la prova.

Per realitzar les PCR col·laboren amb Salut l'Ajuntament de Manresa, Creu Roja Manresa, l'ICS i la Fundació Althaia.

Els anteriors cribratges poblacionals es van fer repartits en dues tandes. En el primer es van fer 4.478 PCR, de les quals en van sortir 46 positius, i en el segon, 1.355 test ràpids, amb 12 positius.