El positiu per coronavirus ahir del president francès, Emmanuel Macron, va caure com una bomba en la política francesa i europea, a causa de la intensa agenda política que havia mantingut en els últims dies. Els caps de Govern de França, Jean Castex; Espanya, Pedro Sánchez; Portugal, Antonio Costa; i Bèlgica, Alexander de Croo; a més del president del Consell Europeu, Charles Michel, s'han posat en aïllament durant una setmana després d'haver mantingut reunions amb Macron en els darrers dies. Pedro Sánchez va donar negatiu en un test realitzat ahir, però estarà igualment en quarantena durant una setmana.

A França, diversos ministres, així com el secretari general de la Presidència, Alexis Kohler, també han estat considerats «contactes propers», de manera que mantindran una quarantena de set dies. Bona part de la classe política francesa havia desfilat aquests dies per l'Elisi.

El president francès va participar dilluns en els actes del 60è aniversari de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i va mantenir un dinar amb Sánchez, Michel i el secretari general d'aquest organisme, el mexicà Ángel Gurría, que també estarà en quarantena. Posteriorment, va participar en el sorteig dels grups del Mundial de rugbi que França acollirà el 2023 i aquell mateix dia va mantenir una reunió amb les 150 persones que integren la Convenció Ciutadana sobre el Clima. El portaveu del Govern, Gabriel Attal, va explicar que s'ha obert una investigació per determinar quines d'aquestes persones són considerades contacte estret del president per recomanar-los aïllament. Macron també es va reunir dimarts amb el president de l'Assemblea Nacional, Richard Ferrand, que també guardarà quarantena.