El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que l'Estat espanyol pot "estar a l'inici de la tercera onada si no es prenen mesures adequades". En una entrevista a 'Catalunya Ràdio aquest divendres al matí, Illa ha remarcat que "la situació no està anant bé" amb "un canvi de tendència clar a tot Espanya". Per això, "cal reaccionar" amb les "mesures adequades" i ha mostrat "plena confiança i suport" a les restriccions que apliqui la Generalitat. El ministre de Sanitat ha descartat un confinament total en un futur pròxim. "En cap cas", ha dit, i ha subratllat que "s'ha de buscar el punt d'equilibri just" i aplicar restriccions conforme l'estratègia actual.

Illa ha defensat que la Generalitat ja ha pres "mesures molt dràstiques", com el tancament perimetral de municipis els caps de setmana o l'aturada de sectors sencers. "Hem pres les mesures dràstiques que calia prendre quan calia prendre-les", ha afirmat.

El ministre de Sanitat ha negat que hi hagi "improvisació" i ha argumentat que amb una situació "inestable" cal avaluar dia a dia. "Les decisions s'han pres amb la informació d'aquell moment", però amb el "seguiment diari" cal "reaccionar" si el relaxament de mesures genera "repunts".