El Parlament aprova el projecte de llei de les àrees de promoció econòmica urbana amb l'objectiu d'augmentar la col·laboració público-privada en àrees de concentració d'activitat empresarial, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial o de serveis. JxCat, ERC, Cs i el PSC-Units hi han votat a favor, mentre que el PPC s'ha abstingut i comuns i la CUP hi han votat en contra. La nova llei impulsada pel Govern obre la porta a la creació d'una espècie d'associacions de veïns de tipus empresarial autogestionades i fa obligatori que totes les activitats econòmiques paguin una quota. El Govern defensa que la normativa pot marcar "un abans i un després dels models de ciutat" i que es tracta d'una llei pionera a l'estat espanyol.

L'objectiu de la llei és augmentar la col·laboració público-privada, millorar la competitivitat i prestigiar el comerç als centres de les ciutats. Actualment, hi ha un model comercial en què la implicació és voluntària i, segons el Govern, els grans operadors als centres de les ciutats no fan aportacions econòmiques.

La llei estableix que per crear una àrea de promoció econòmica urbana caldrà tant l'aprovació de l'ajuntament com una majoria qualificada de les botigues implicades.