La jutgessa ha processat José Ramón Prado Bugallo, conegut com a Sito Miñanco, per intentar introduir a Espanya gairebé quatre tones de cocaïna en el marc d'una suposada xarxa criminal i per un presumpte delicte de blanqueig, pel qual també proposa jutjar Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont.

A la causa, on han estat processades 44 persones més i 5 mercantils, s'ha investigat un suposat entramat criminal liderat per l'històric narcotraficant gallec, que va ser detingut el febrer del 2018 quan gaudia d'un règim de semillibertat. Entre els processaments hi ha l'advocat Gonzalo Boye, a qui, junt amb dos lletrats més, la magistrada de l'Audiència Nacional María Tardón atribueix un presumpte delicte de blanqueig en el si d'una organització criminal, procedent del narcotràfic, en concurs amb un altre de continuat de falsificació en document oficial.

La resolució imposa fiances per cobrir les eventuals responsabilitats econòmiques que es puguin derivar dels fets, i que ascendeixen a 131,5 milions d'euros en el cas de Sito Miñanco i 25 processats per delicte contra la salut pública de substàncies que causen greu mal per a la salut. A part d'aquest delicte, Tardón atribueix als investigats, segons el cas, blanqueig, falsificació de document oficial o tinença il·lícita d'armes. Per dos delictes d'homicidi en grau de temptativa ha estat processat Manuel Pedro González, tirador professional, a més d'un d'atemptat a agents de l'autoritat i lesions atès que quan anava a ser detingut, el 5 de febrer del 2018, va disparar contra els agents de la Guàrdia Civil,.