El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, va anunciar ahir a Moià que, a partir d'ara, amb la nova fase de restriccions hi haurà «menys pedagogia» i «més sancions» a l'hora de fer complir les mesures per evitar la propagació de la covid-19.

Sàmper, que va ser ahir a la inauguració del Parc de Bombers de Moià (vegeu pàgina 8), va advertir la ciutadania que «no ens tremolarà el pols a l'hora de posar sancions» i que aquestes són costoses ja que van des del 300 fins als 6.000 euros. Sàmper va assegurar que hi haurà més presència policial i va destacar la coordinació entre Mossos d'Esquadra i policies locals que hi ha hagut des del primer moment. També va destacar que els cossos locals han posat el 60% de les sancions per incomplir les mesures de contenció de la pandèmia. Segons va assegurar Sàmper, el departament que dirigeix ja ha recaptat més d'un milió d'euros per aquestes multes.

De totes formes, Sàmper va apel·lar a la responsabilitat dels ciutadans a l'hora de complir les mesures que s'han decretat, tot assegurant que «es pot enganyar la policia, però no el virus». Respecte a les noves mesures, va recordar que als Estats Units ,per Acció de Gràcies, els contagis «van pujar en vertical», una situació que no volen que passi a Catalunya, motiu pel qual va considerar «encertades» les últimes restriccions del Govern.