Els sindicats CCOO i UGT han criticat aquest dissabte en un comunicat conjunt les noves restriccions anunciades pel Govern, que consideren que suposen un "tancament encobert" de la restauració i "no responen ni a la realitat del setor ni a la realitat social". De fet, segons els sindicats, la limitació d'obrir només 4,5 hores al dia "denota desconeixement polític" i s'ha de reconsiderar. A més, CCOO i UGT lamenten que el Govern va anunciar les mesures "sense el diàleg previ amb els sindicats i les patronals més representatives". D'altra banda, els sindicats exigeixen de nou més ajudes econòmiques per evitar el tancament de més empreses.

De fet, segons els sindicats, les noves mesures suposen "la impossibilitat de viabilitat de molts negocis, que es veuran abocats a tornar a tancar provocant nous ERTO i acomiadaments". "Una vegada més, les persones autònomes i les petites empreses es queden totalment desprotegides i els treballadors a l'atur", lamenten CCOO i UGT en el seu comunicat conjunt.

Així mateix, els sindicats critiquen "la falta de concreció" dels plans del Govern i el fet que les restriccions s'aprovin "sense acompanyar-les dels ajuts necessaris". Pels representants dels treballadors, els diners que s'han ofert fins ara són "insuficients i descompensats respecte a la duresa de les mesures".

En aquest sentit, exigeixen una transferència directa de diners a les empreses que tanquin o redueixin l'activitat, l'accés al finançament de l'Institut Català de Finances (ICF) amb retorn a 10 anys o més en funció de l'afectació dels sectors, i prestacions addicionals a les actualment disponibles per les persones que han perdut una important part del salari.