El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va criticar l'aprovació de la Llei de l'eutanàsia al Congrés. «L'Església està al servei de la vida, la vida és un do i l'eutanàsia és un fracàs», va afirmar ahir als micròfons de Cope Catalunya i Andorra.

«Nosaltres hem dit sempre que s'ha de cuidar que la gent no pateixi al final de la vida i per això estan les cures pal·liatives. Si una persona sent que hi ha gent que l'ajuda, que l'estima, aquesta persona no vol morir», va reflexionar el també president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE). «Entenc que alguns partits polítics presentaran recursos davant el Suprem i el Constitucional, i ells decidiran. Jo crec que hem de cuidar el dret a la vida», va concloure Omella.

En paral·lel, va carregar contra la llei Celaá: «Neix sense consens polític i no ha deixat parlar a pares, professors o sindicats. Això és molt greu». El cardenal arquebisbe va reclamar «educar en llibertat, i no en el pensament únic» i va exigir als partits un pacte per a l'educació. «No pot ser que cada quatre anys tinguem una nova Llei d'Educació», va apuntar Omella, que també es va queixar del tracte que rep l'assignatura de religió a la futura llei Celaá.

«Queda en una situació quasi residual. La religió no és un adoctrinament, són valors que ens formen com a societat», va advertir.