El govern municipal de Barcelona i ERC van presentar ahir l'acord pel pressupost del 2021. L'alcaldessa, Ada Colau; el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni; i el líder dels republicans, Ernest Maragall, han detallat els comptes per a l'any que ve.

El pressupost supera els 3.200 MEUR -xifra rècord que suposa un creixement del 6,5% respecte als actuals- per afrontar la crisi sanitària, econòmica i social derivada de la pandèmia del coronavirus. S'ampliarà el parc d'habitatge públic i la lluita contra la pobresa infantil, i es donarà suport a l'economia local amb una iniciativa de 300 MEUR. El ple de dimecres aprovarà els comptes i el govern municipal confia que altres grups de l'oposició s'hi sumin.

L'anunci oficial es va fer ahir a la tarda al Saló de Cent de l'Ajuntament, en una roda de premsa conjunta entre Colau, Collboni i Maragall. L'alcaldessa de Barcelona va destacar que els del 2021 seran els pressupostos més alts de la història, i que esdevindran un «instrument principal» perquè l'Ajuntament afronti la crisi.

Colau també va voler emfatitzar que els comptes seran possible gràcies a «tres forces progressistes». Tant la cap de files dels comuns com Collboni han agraït diverses vegades el suport d'ERC.

D'alta banda, Maragall va aplaudir que el pressupost sigui «expansiu» per afrontar la crisi i la recuperació: «Hem de demostrar que podem ser una ciutat líder de bona gestió, creativa i de realitat transformadora».

El líder dels republicans a Barcelona també va remarcar que l'acord inclou una comissió bilateral i un grup de treball per assegurar la «concreció operativa».