El Gremi d'Hotels de Barcelona considera que les noves restriccions decretades pel Govern, que permeten els sopars als establiments, però només fins a les 21 hores, provocaran «l'anul·lació de bona part de les reserves» de Nadal i Cap d'Any.

«És la culminació del desastre que viuen els hotels de Barcelona», va assegurar el director general del Gremi, Manel Casals, en un comunicat publicat ahir. Segons el Gremi, les mesures són «una galleda d'aigua freda» i calen «ajudes directes als hotels que, de forma imminent i urgent, compensin els efectes» de les restriccions. «Si no és així, les afectacions laborals, socials i empresarials no es trigaran a veure al nostre sector i seran molt greus», va assegurar Manel Casals en el comunicat.

«Els hotels esdevenen la llar de les persones que s'hi allotgen. És casa seva durant aquells dies. No entenem que es pugui regular l'horari en què poden sopar aquestes persones. Significa això que ens limitaran els horaris també a les nostres llars?», es preguntava, de forma irònica, Casals.

El gremi critica també l'actitud de l'Ajuntament de Barcelona, al qual acusa de «mirar cap a un altre costat». «Necessitem que ens ajudin. Els hi hem plantejat de forma clara i reiterada les ajudes municipals que necessita el sector hoteler de la ciutat», reitera Casals.

El director del gremi avisa, a més, que els efectes de les restriccions van molt més enllà dels hotels, i afecten també proveïdors i contractacions artístiques locals que ara no es faran. Així mateix, Casals lamenta les «decisions poc clares, canviants i amb manca de coherència que està prenent el Govern català».

Un altre sector que s'ha mostrat descontent per les noves mesures és el de la restauració i l'oci nocturn. La Federació d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va anunciar ahir que impugnarà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les noves restriccions del Govern català i demanarà que se suspenguin.

La patronal ha titllat d' «arbitrària, discriminatòria, desproporcionada i del tot absurda» la limitació horària de bars i restaurants, va informar Fecasarm en un comunicat.

Entre avui i demà presentarà aquesta sol·licitud amb caràcter urgent perquè el TSJC resolgui aquesta petició, «si pot ser», abans del 24 de desembre.