La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar dissabte que Catalunya començarà la campanya de vacunació el 27 de desembre si arriben aquell mateix dia les dosis, com va prometre el ministeri de Sanitat. En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, coincidint amb La Marató contra la covid-19, Vergés va defensar que la vacuna «és segura» i que es pot parlar «d'un gran èxit» pel fet de tenir-la.

Vergés va dir que encara no sap qui serà la primera persona que es vacunarà a Catalunya, però va recordar que «el col·lectiu prioritari són les persones en residències». La consellera va dir que no sap quan s'assolirà la immunitat de grup, però que el seu objectiu és que sigui «tan ràpid com es pugui». «Nosaltres començarem el primer dia, sí. Si les vacunes arriben el 27, començarem aquest dia», va assegurar la consellera de Salut.

La vacuna de Pfizer-BioNTech ha de passar l'últim examen de l'Agència Europea del Medicament (EMA) avui, i posteriorment la Comissió Europea té previst acceptar-la en temps rècord i començar el repartiment. La campanya de vacunació s'iniciarà a la UE els dies 27, 28 i 29 de desembre, segons va anunciar la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, amb les dosis distribuint-se als estats el 26.

El Govern espanyol va prometre enviar les primeres vacunes a unes 50 localitzacions arreu d'Espanya el primer dia, el 27, quan el ministre Salvador Illa va dir que començaria la campanya.

Alba Vergés va assegurar que «és normal que la gent tingui dubtes» sobre la covid-19 i les vacunes, però ha remarcat que hi haurà molta informació. Segons Vergés, la vacuna «és una cosa molt positiva, dona esperança que això s'acabarà més d'hora que tard i que els esforços tenen sentit».