Berga ha registrat una lleugera baixada de nous casos de coronavirus diagnosticats en els últims set dies. Se n'han comptabilitzat 37, vuit menys que en l'última actualització ara fa una setmana. De tota manera, el risc de rebrot continua sent molt alt, de 550 punts, mentre que la velocitat de propagació cau fins a l'1,33.

L'alcaldessa, Montse Venturós, també va anunciar en roda de premsa que la situació a les residència Sant Bernabé ja es troba del tot normalitzada, i des de dijous passat, ja es permeten visites de familiars. Tot i això, encara hi ha una persona del centre ingressada, però no s'ha hagut de lamentar cap nova defunció en l'última setmana. Precisament, aquest dimarts s'hi portarà a terme un cribratge massiu amb tests ràpids d'antígens a la totalitat de persones residents per poder realitzar el seguiment de la pandèmia al centre. Pel que fa a la residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes), el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha confirmat que continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral.

Finalment, l'alcaldessa ha assegurat que ja està tot a punt per començar a administrar les vacunes als usuaris de les residències un cop estiguin disponibles. Segons les últimes declaracions de la consellera de Salut, Alba Vergés, el vaccí arribaria el proper 27 de desembre.