La fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, proposarà al Consell de Ministres el nomenament de Juan Ignacio Campos, que s'ocupa de les investigacions al rei emèrit, com a nou tinent fiscal de Tribunal Suprem en substitució del recentment jubilat Luis Navajas. Campos obté aquest càrrec després de ser l'únic candidat al mateix, quan porta més d'un any liderant l'equip que investiga les tres diligències obertes en aquest departament a Joan Carles I.

La proposta de nomenament s'ha realitzat un cop escoltat el Consell Fiscal, el criteri del qual té caràcter consultiu, que es va reunit ahir per estudiar diverses designacions. Campos compta amb la màxima consideració i respecte de tota la carrera fiscal i dels integrants de la Fiscalia del Suprem. El fet que fos l'únic peticionari de la plaça es valora «com el consens tàcit entre els possibles candidats i reflecteix l'oportunitat de la seva designació», segons un comunicat de la Fiscalia General de l'Estat.

Campos, fiscal des de 1977, ha estat destinat a les fiscalies de Barcelona i Madrid, i va ser fiscal de la Secretaria Tècnica entre 1994 i 1996, any en què va passar a formar part de la Fiscalia del Tribunal Suprem. Actualment, ocupa el número tres a l'ordre de l'escalafó de la carrera fiscal, així com el càrrec de fiscal de sala en cap penal de la Fiscalia del Suprem. Campos ocuparà un càrrec que «de facto» suposa ser el número dos de la Fiscalia General de l'Estat després del de fiscal general. És el substitut del fiscal general en cas de viatge, malaltia o motius similars.