El Govern fixa la figura d'un responsable sanitari a cada un dels col·legis electorals de cara a les pròximes eleccions del 14 de febrer. Així ho va assegurar el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, en la roda de premsa posterior a la reunió que l'executiu català va celebrar ahir. Durant la seva intervenció, Solé ha insistit que la primera opció del Govern passa per celebrar els comicis el 14-F i que l'aprovació de noves mesures «reafirmen aquesta voluntat». Per altra banda, Solé va anunciar que el pressupost de les pròximes eleccions serà de 20,5 milions d'euros, un 64% més respecte a les anteriors. Aquesta quantitat inclou despeses habituals, però s'hi suma la compra de gels i mascaretes i la contractació de serveis de desinfecció.

En línia amb aquestes decisions, Solé també va remarcar que en les pròximes eleccions es fomentarà el vot per correu, i es facilitarà la seva sol·licitud de forma telemàtica. Alhora, va assegurar que el Govern vetllarà perquè tots els ciutadans rebin a casa seva una tramesa única amb totes les butlletes. «Amb això volem reduir la interacció social i que, en el cas del vot presencial, el ciutadà pugui tenir preparat el vot des de casa», va comentar Solé.

Per altra banda, el conseller d'Acció Exterior va recordar les propostes que havien sorgit de la reunió de la taula de partits de dilluns, una trobada on el Govern va trobar «una bona predisposició». Des de l'executiu veuen amb bons ulls mesures com una votació per franges horàries o el fet de no allargar la jornada electoral.