El PDeCAT incorporarà Joana Ortega, exdirigent d'Unió Democràtica i exvicepresidenta del Govern d'Artur Mas, com a número dos de la candidatura per Barcelona que liderarà Àngels Chacón per a les eleccions del 14 de febrer.

El fitxatge d'Ortega, segons va avançar el diari Ara i van confirmar a Efe fonts del partit, es completa amb les incorporacions simbòliques, per tancar la llista electoral, de l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell i de l'expresident del Parlament entre 1999 i 2003, el democratacristià Joan Rigol. Amb la seva inclusió a la candidatura del PDeCAT per a les eleccions del 14 de febrer, Ortega torna a l'escena política catalana, de la qual es va apartar després dels comicis del 2015 i que actualment observa des d'una posició discreta, com a secretària general de l'Associació Catalana de Municipis. Ortega va pilotar, amb Mas, l'organització de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014, per la qual va ser condemnada el març del 2017 a un any i nou mesos d'inhabilitació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per desobediència.

Complerta ja aquesta condemna, Ortega reapareixerà com a número dos a la llista que encapçala l'exconsellera Àngels Chacón.