El secretari de Salut Pública, el doctor Josep Maria Argimon, creu que s'haurà de replantejar la mobilitat «en algun moment o altre» davant de la situació actual de la covid-19 a Catalunya. En una entrevista a Rac1, Argimon va apostar ahir per mesures «generals per a tot el territori i un perimetratge comarcal que sigui efectiu», que permeti anar «a una alta comarca per raons essencials i no per anar a segones residències». Amb tot, no va voler entrar a especular sobre eventuals noves restriccions en espera que s'anunciïn, si calen, el dia 28, data fixada pel Govern per a la revisió de les mesures. Argimon adverteix que la situació actual, amb més de 12.000 casos a la setmana i 332 pacients a l'UCI, és «poc sostenible» per al sistema sanitari.

Argimon va afirmar que la incidència del coronavirus a la Cerdanya i el Ripollès és «molt elevada» i, preguntat per si es pot atribuir a la mobilitat del pont, va respondre que «fa quinze dies les xifres eren quatre vegades menors». El secretari de Salut Pública va recordar que la mobilitat és la responsable de la propagació del virus: «Ho sabem i hi repetim, sempre és mobilitat».

Per això va demanar restringit la mobilitat «al màxim» i, preguntat per què no ho fa el Govern, ha justificat que són «decisions complexes» i que en tot cas serà el dilluns 28 de desembre quan s'anunciaran eventuals noves restriccions.

Sobre la nova soca del virus que s'ha detectat al Regne Unit, Argimon va assenyalar que ara per ara no es té constància que estigui a Catalunya però ha matisat que això no vol dir que no hagi arribat.

D'altra banda, Argimon va admetre que han «fallat» a l'hora d'instaurar el teletreball si es miren les dades de mobilitat, ja que considera que haurien de ser més baixes.