En l'última setmana, el Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) ha confirmat un total de 38 nous casos de positiu per coronavirus, segons dades facilitades ahir pel mateix CSA. Això significa que des de l'inici del a pandèmia, el passat 8 de març, el CSA ha registrat un total de 1.333 casos positius confirmats.

D'altra banda, en la darrera setmana, hi ha hagut nou ingressos més de malalts per coronavirus. Aquesta xifra que suposa un total acumulat de 962 hospitalitzats des del passat mes de març. Actualment, al centre hi ha un total de 38 pacients que estan ingressats per covid, enfront dels 29 que hi havia la setmana passada. Si se sumen el conjunt dels pacients, en aquests moments hi ha 135 llits ocupats, de manera que els malalts per covid suposen el 28,1% dels ingressats. D'altra banda, i segons les dades facilitades ahir, el CSA té actualment un total de 32 llits lliures.

Pel que fa a la UCI, ahir hi havia set pacients ingressats, dels quals tres ho estaven per covid-19. El centre compta amb un total de deu llits d'UCI, de manera que n'hi ha tres de lliures.

En la darrera setmana s'han produït tres morts de pacients que estaven ingressats per covid, dada que eleva la xifra acumulada des de l'inici de la pandèmia a 159 persones que han estat ingressada i no han superat la malaltia. D'altra banda, en la darrera setmana un total de 9 ingressats han rebut l'alta, acumulant, així des de l'inici de la pandèmia, un total de 924 altes hospitalàries.

Amb aquest increment, el CSA alerta d'un possible «un relaxament en el compliment de les mesures de protecció i seguretat i, per tant, un agreujament de la situació» per als propers dies.