Alguns camioners aturats al port de Dover, al sud-est d'Anglaterra, van protagonitzar ahir forcejaments amb la policia davant del caos provocat després que França tanqués diumenge la frontera amb el Regne Unit. Aquests forcejaments van tenir lloc davant la clara frustració dels camioners, molts d'ells obligats a passar tres nits als seus vehicles i amb la perspectives de no arribar a temps a casa per Nadal. Aquests incidents es van produir després que el Govern advertís que poden passar «alguns dies» fins que tots els camions encallats puguin creuar el canal.

Després d'intenses negociacions entre Londres i París, França va acordar dimarts a la nit reobrir la frontera i autoritzar el pas de ciutadans francesos, britànics residents a França i camioners, sempre que comptin amb una prova negativa de covid-19. França havia tancat diumenge els passos fronterers que creuen el canal de la Mànega en trobar-se al Regne Unit una nova soca del coronavirus que, pel que sembla, s'estén amb més rapidesa que l'altra.

El Consorci Britànic Minorista (BRC) va advertir que els supermercats poden tenir en els propers dies escassetat d'alguns aliments frescos. L'Exèrcit britànic es va unir als sanitaris per realitzar tests ràpids de coronavirus als milers de camioners encallats prop del port de Dover.