L'Hospital de Cerdanya viu aquesta setmana amb una xifra d'ingressats per covid que va oscil·lant en al voltant dels dotze pacients. En els últims vuit dies, el centre ha fet 261 tests que han fet aflorar fins a 74 positius.

Segons ha informat el mateix hospital, el nombre de persones ingressades en aïllament per covid-19 ja ha igualat la xifra màxima de positius hospitalitzats que es va registrar el mes d'abril, durant la primera onada de la pandèmia. En aquest sentit, des del centre han destacat la rapidesa en l'increment de positius hospitalitzats. Així, si des de primers de desembre el nombre d'hospitalitzacions es mantenia entre zero i dos pacients diaris, aquesta xifra s'ha disparat l'última setmana, passant de dos pacients ingressats per Covid dilluns passat als dotze que hi havia aquest dilluns. Davant d'aquest escenari, el doctor, director general adjunt i coordinador de la comissió de seguiment de la covid al centre, Xavier Conill, ha remarcat que «ens preocupa el ràpid increment de casos que arriben a urgències i requereixen hospitalització».

Conill argumenta que «és necessari que tallem aquest ritme d'increment de casos i això vol dir que per aquestes festes, tots hem d'aplicar la màxima prudència possible, sobretot en la interacció social; aquestes corbes ens demostren que quan relaxem la vigilància, tenim un augment de casos uns dies després. No ens podem permetre que les festes de Nadal i Cap d'Any incrementi exponencialment el nombre de contagis, urgències i ingressos hospitalaris, si no volem posar en risc els nostres entorns familiars, l'economia i el sistema sanitari».

Conill ha avisat que «tot i que l'Hospital de Cerdanya està preparat per rebre i atendre pacients covid i no-covid tant a urgències com al servei d'hospitalització d'aguts, estem en un equilibri fràgil i això vol dir que només s'ha d'acudir a l'hospital quan sigui realment necessari».

L'Hospital de Cerdanya manté la prohibició de visites i d'acompanyants excepte per als casos de menors i persones vulnerables i contempla un major temps en alguns processos d'atenció mèdica a causa de la dedicació a la pandèmia.