El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, va anunciar ahir que s'ha detectat una segona variant del coronavirus «encara més contagiosa» que la soca de la qual es va informar la setmana passada. Aquesta versió del SARS-CoV-2, vinculada a persones que han viatjat al Regne Unit des de Sud-àfrica, és «molt preocupant» i sembla contenir més mutacions que la que ha començat a estendre's amb rapidesa pel sud d'Anglaterra.

Davant l'aparició d'aquesta soca, el Govern britànic imposarà restriccions «immediates» als viatges a Sud-àfrica i quarantenes estrictes a les persones que hagin tornat d'aquest país en les últimes dues setmanes i als seus contactes.

Fins ara, el Regne Unit ha identificat dos casos d'aquesta nova soca al seu territori, tots dos en individus pròxims a persones que havien viatjat en les últimes setmanes.

«Estem increïblement agraïts al Govern de Sud-àfrica pel seu rigor científic i per l'obertura i transparència amb la qual han actuat quan ha estat descoberta aquí la nova variant», va afirmar Hancock en una roda de premsa.

El ministre va anunciar al mateix temps que més zones d'Anglaterra entraran en els pròxims dies en el màxim nivell de restriccions contra la pandèmia, davant l'expansió en els últims dies de la soca de la qual es va informar la setmana passada, que aparentment es transmet a major velocitat que les versions del virus conegudes fins ara. Arran de la detecció d'aquesta variant, més de cinquanta països han limitat els viatges des del Regne Unit.

Segons les últimes xifres oficials, els contagis en territori britànic han augmentat en un 61,2% en els últims set dies, respecte als set previs.