Tendència generalitzada de les dades a millorar tant pel que fa a la mitjana catalana -349 de risc de rebrot i 1,33 de velocitat de transmissió- com a les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7, però la Cerdanya continua encapçalant el rànquing de risc de rebrot de les comarques catalanes, amb 3.521 punts, a molta distància de la segona, el Ripollès, amb 1.907.

Dimarts a la mitjanit, el Govern de la Generalitat va decidir confinar perimetralment tant la Cerdanya com el Ripollès.

La decisió arribava després de dos dies amb les dades a la baixa. Si el cap de setmana va arribar a superar els 4.600 punts de risc de rebrot, les dades d'ahir facilitades per Salut mostraven els ja esmentats 3.521 punts que mantenien la comarca al capdamunt del rànquing comarcal.

Un altre indicador, el de la velocitat de transmissió era més moderat, però també molt destacat, 1,85, situant la Cerdanya en la quarta posició.

La Cerdanya no és l'única comarca de l'àmbit de cobertura del diari que presenta valors elevats. El Bages, el Berguedà, l'Alt Urgell i també Manresa presenten riscs de rebrot superiors a la mitjana catalana. Això sí, cal baixar fins a la dotzena posició del rànquing per trobar la segona comarca de l'àmbit de cobertura el diari, el Berguedà, amb 544 punts de risc de rebrot. Cal recordar que el dia 15 de desembre va arribar a 641 punts, així que hi ha una significativa disminució. A Manresa i al Bages ja han transcorregut quatre dies amb dades a la baixa. A Manresa, el dia 15 el risc de rebrot es va enfilar fins als 816 punts, però després de les progressives disminucions es troba ara a 580. Això sí, no paren d'augmentar els casos confirmats per PCR i test d'antígens que han estat 211 del 13 al 19 de desembre; 187 casos del 6 al 12 de desembre i 166 del 29 de novembre al 5 de desembre.

Al Bages, el dia 15 el darrer pic de risc de rebrot va arribar als 573 punts i ara en són 425. Aquí sí que es nota una reducció de casos confirmats entre els 380 del 6 al 12 de desembre i els 354 del 13 al 19 de desembre.

Un aspecte també significatiu és que per sobre de la mitjana catalana en velocitat de transmissió només hi ha la Cerdanya i l'Alt Urgell en l'àmbit de cobertura del diari, la resta estan per sota.

Es dona la circumstància que Manresa i el Bages estan per sobre de la mitjana catalana en risc de rebrot, però per sota en velocitat de transmissió. A Manresa és d'1,16 i al Bages d'1,14.