Havia desistit de visitar la família de Navàs, però ara ni tan sols es podrà desplaçar a visitar els parents que té al mateix Regne Unit. El navassenc Oriol Obradors viu amb la seva parella en un poble a prop de Cambridge i exerceix de veterinari de cavalls. «Fins el dia de Sant Esteve ens podem desplaçar per veure la família, al mateix país, però a partir de llavors les restriccions ens ho impediran. Volíem marxar el cap de setmana a visitar la germana de la meva parella, a Norfolk, i ara no ho podrem fer», diu resignat.

Ja preveia passar un Nadal diferent i dur, al no veure la família navassenca, però la mala situació epidemiològica, com a conseqüència de la nova soca del coronavirus, els impedeix portar a terme els pocs plans que tenen previstos. «Fins ara el virus havia afectat la zona on estem, i el nivell de restriccions era baix. Però diuen que els contagis han augmentat un 54% i ara tindrem unes restriccions similar a les del sud de Londres, les més dures», explica. Per això simplement passaran les festes casa, al poble on viuen.

La incidència de la nova soca se li ha de sumar el temor a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea -malgrat ahir el govern britànic arribés a un acord amb la Comissió Europea- i per aquest motiu els darrers dies, segons Obradors, els supermercats només deixaven agafar als clients certa quantitat de determinats productes, com l'arròs, per temor a un desabastiment d'aliments. Les imatges dels darrers dies, amb el greu problema dels camioners a una banda i l'altra de l'Eurotúnel, han disparat les alarmes. A més, per curar-se en salut, Obrador fa dos mesos que té la nacionalitat britànica.

Respecte la decisió de no viatjar a Catalunya durant les festes, estaven preses des de feia mesos. «No ens quedaven gaires dies de vacances per organitzar un viatge, però, a més, no volíem agafar un avió. Quedava l'opció d'anar-hi en cotxe, però tampoc volíem travessar tot França i haver de passar tots els controls i, finalment, fer la quarantena», explica. Obradors, que va visitar la família fa a un any, tenia previst fer diversos viatges a Catalunya aquest any, però amb la pandèmia ha estat impossible i no li han retornat els diners que es va gastar en comprar els bitllets. Ha estat una mala experiència per a Obradors, i per aquest motiu no es vol arriscar a comprar vols davant la possibilitat que hi pugui perdre els diners.