A Manresa continua el descens d'indicadors. La dada més rellevant és que la velocitat de contagi és d'1,01, o sigui que cada persona contagia a una altra.

A mesura que aquest indicador baixa disminueix la capacitat d'expansió de la infecció. A principis de mes la velocitat de contagi va anar augmentant i els darrers dies ha tornat a baixar.

Pel que fa al risc de rebrot és el cinquè dia que va de baixa i hores d'ara és de 515 quan el dia 15 era de 816 punts. Malgrat aquestes bones notícies, en les darreres dues setmanes s'han confirmat per PCR o test d'antígens 404 casos nous.

La mateixa tònica segueix la comarca del Bages. Cinc dies a la baixa han deixat el risc de rebrot en 391. D'altra banda tant aquesta xifra com la de la capital de comarca es troben per sobre dels 335 punts de risc de rebrot de mitjana catalana. Pel que fa a la velocitat de contagi és d'1,03, una mica per sobre que a Manresa però en tots dos casos per sota de la mitjana catalana d'1,24.

La Cerdanya no es mou del primer lloc del rànquing de comarques catalanes pel que fa al risc de rebrot de l'epidèmia. Ho fa, això sí, amb un descens de més de 800 punts en un dia, però l'índex que tenia era tan elevat que malgrat la davallada encara es troba a 2.707 punts. La distància amb la segona comarca, el Ripollès, continua sent molt considerable, de gairebé mil punts. L'augment de la velocitat de transmissió precedeix a l'augment del risc de rebrot, amb la qual cosa sembla que les dades indiquen que el moment de major impacte ja ha passat, tot i que ara cal afrontar les conseqüències dels contagis.

El Berguedà ocupa la desena posició i el Bages la quinzena.

L'altra cara de la moneda la posa el Solsonès, que és la cinquena comarca per la cua en risc de rebrot.

Una altra cosa és la velocitat de transmissió del virus. En aquest cas la Cerdanya és la quinzena comarca i la primera de l'àmbit de cobriment del diari és l'Alt Urgell, a la posició número nou.

El Solsonès és la comarca catalana amb menor velocitat de contagi, amb 0,36.

La comarca també ha reduït molt el risc de rebrot i se situa a 134.

El Berguedà es manté a l'entorn dels 550 punts de risc de rebrot i amb velocitats de contagi que fluctuen per sobre i per sota de la mitjana catalana.

Les darreres dades són 547 punts de risc de rebrot, la més elevada de les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7 excepte la Cerdanya, i 1,30 punts de velocitat de contagi lleugerament superior a la mitjana catalana.

A l'Alt Urgell el risc de rebrot és de 477 i la velocitat de contagi d'1,30; a l'Anoia de 311 i 1,26 i al Moianès de 142 i 1.