L'accés al peatge del túnel del Cadí (C-16), situat a la boca nord de la infraestructura, va registrar ahir dijous a la tarda retencions en sentit sud, de vehicles que anaven en direcció cap al Berguedà i l'àrea metropolitana de Barcelona.

Les cues però, han estat notablement inferiors a les d'aquest dimecres, coincidint amb l'entrada en vigor del confinament perimetral de la Cerdanya. Els Mossos d'Esquadra paraven en aquest punt a tots els cotxes, per tal de comprovar que el desplaçament era per motius justificats.

En canvi, el trànsit d'entrada a la comarca per aquesta mateixa carretera va ser fluït durant tot el dia. Tampoc a l'eix Pirinenc (N-260) hi va haver problemes. Aquesta via enllaça la Cerdanya amb l'Alt Urgell per una banda, i el Ripollès, per l'altra.

El tancament que es va ordenar dimarts a la nit i que es va aplicar a partir d'aquella mateixa mitjanit ha fet que la comarca pràcticament hagi quedat aïlla i que moltes de les famílies que havien pensat acudir-hi se n'hagin desdit. També moltes de les famílies que ha s'havien instal·lat per passar els dies de Nadal entre ahir i abans d'ahir van anar tornant cap als seus domicilis habituals.

A part del tancament perimetral, el Procicat també ha ordenat que es tanquin els establiments de bars i restaurants. L'activitat comercial i social a la comarca ha tingut una davallada molt important en les últimes 48 hores.