Les autoritats del Japó han anunciat aquest divendres que han detectat per primera vegada diversos casos de la nova soca de coronavirus que portaven viatgers que van arribar al país procedents del Regne Unit. La informació va ser proporcionada pel ministre de Salut, Norihisa Tamura, que va dir que els casos van ser localitzats al ser revisats passatgers a dos aeroports nipons entre el 18 i el 21 de desembre, i va afegir que els cinc afectats han quedat aïllats.

Tamura va assenyalar en una roda de premsa que dos dels casos van aparèixer en les anàlisis que van fer a passatgers a l’aeroport de Haneda, a Tòquio, el 21 de desembre, i els altres tres al de Kansai, a la prefectura d’Osaka, el 18. Els cinc passatgers van donar positiu de Covid-19 a l’arribar al Japó, i en les anàlisis posteriors es va confirmar que eren portadors de la nova soca. El ministre no va proporcionar la identitat ni la nacionalitat dels contagiats amb la nova variant de coronavirus, aparentment molt més contagiosa que la que va sorgir a finals de l’any passat a la ciutat xinesa de Wuhan. Quatre de les cinc persones infectades amb aquesta variant de coronavirus no presentaven símptomes.

Els casos es van detectar a l’analitzar les proves de 68 persones amb resultat positiu en les anàlisis fetes en laboratoris del país entre el 12 i el 22 de desembre. El Japó va prohibir des de dijous l’arribada al país de ciutadans estrangers procedents del Regne Unit, però aquesta prohibició no afecta els japonesos que han estat en aquest país ni els estrangers que viuen al Japó. Segons s’ha anunciat aquest divendres, la mateixa restricció s’aplicarà des d’aquest dissabte a Sud-àfrica, on també ha sigut detectada la nova soca. D’acord amb l’últim còmput oficial, al Japó s’han contagiat amb el coronavirus unes 215.000 persones, amb 3.197 morts.