Els tres mariners desapareguts en l'incendi del pesquer rus 'Sveaborg', atracat al moll gran del port de La Luz i de Las Palmas, a la capital de Gran Canària, van ser trobats morts aquest divendres a l'interior del vaixell, en el qual dijous es va registrar un violent incendi. Quatre persones més es van intoxicar per inhalar fum. Així ho destaca a la seva web el Centre Coordinador d'Emergències i Seguretat (Cecoes) 112 del Govern de les Canàries, que remarca que el foc es va iniciar passades les tres de la tarda i que, des del primer instant, la tripulació de l'arrossegador va alertar que hi havia diverses persones atrapades a l'interior del vaixell.

Encara es desconeix l'origen de les flames, però sí que se sap que el pesquer de grans dimensions rebia treballs de manteniment i reparació. En un primer moment dos homes de 50 i 62 anys van presentar intoxicació per inhalació de fum i van ser traslladats en una ambulància a l'Hospital Universitari Gran Canaria Doctor Negrín i poc després, dos homes més, d'edat desconeguda, van ser derivats per la mateixa intoxicació al PAC del port.

Els bombers, que van desplaçar fins a nou vehicles, van procedir a l'extinció de l'incendi i van localitzar els cossos sense vida de tres persones desaparegudes a l'interior del vaixell. La nota del Cecoes remarca que es procedirà al rescat dels cossos quan hi hagi les condicions de seguretat adequades per a la realització de la tasca i que durant la nit es va continuar amb les tasques d'extinció i refredament de la zona cremada.