Les primeres dosis de la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per la companyia Pfizer van arribar ahir a Espanya i són en un magatzem de Guadalajara, des d'on es repartiran de forma equitativa entre els punts designats per totes les comunitats i ciutats autònomes per començar avui la vacunació.

Tal com va dir aquest diari en l'edició de divendres, Manresa serà una de les primeres ciutats on s'administrarà la vacuna. Serà avui a la residència Font dels Capellans.

Quan faltava un minut per a dos quarts de vuit del matí, el camió que les transportava des de Bèlgica va arribar al magatzem de Guadalajara, segons va informar el Ministeri de Sanitat.

Tècnics de l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) són els qui van signar la recepció de la primera entrega amb els lots de la vacuna, destinats als països de la UE i que van sortir dimecres en contenidors tèrmics de la planta belga de Puurs.

La Unió Europea iniciarà així la vacunació avui, en una estratègia coordinada i acordada entre els estats membres després de l'adquisició de manera conjunta de les vacunes enfront del virus. Avui s'inicia la primera de les tres etapes establertes en l'Estratègia de Vacunació contra la covid a Espanya.

La presidenta de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) i una de les infermeres voluntàries que inicien avui la vacunació contra la covid-19, Alba Brugués, assegura que el col·lectiu d'infermeres catalanes afronta «el repte i la il·lusió» de la campanya. Un total de 26 equips formats per infermeres d'atenció primària, infermeres d'hospital i administratius es dirigiran a les residències «centralitzats per un centre que proveirà la vacuna».