El tràfic total de mercaderies al Port de Barcelona s'ha incrementat un 13% aquest mes de novembre en relació amb el mateix mes de l'any passat, quan encara no havia arribat la pandèmia de la covid-19, amb 5,6 milions de tones. D'aquesta manera, es capgira la tendència negativa dels darrers mesos després de l'impacte que ha tingut la covid en els intercanvis comercials.

Segons fonts del Port de Barcelona, destaca el comportament que han tingut els contenidors, amb un increment del 24% durant el mes passat, fins arribar als 302.889 TEU (unitat de mesura equivalent a un contenidor), xifra que suposa un increment del 3,2% respecte el novembre del 2019. En aquesta partida, destaquen les exportacions, que amb 69.156 TEU, suposen un increment de l' 11,5%. Pel que fa als contenidors plens de trànsit, aquests s'han incrementat en l'últim mes un 59%, registrant un moviment de 113.682 TEU en total.

Pel que fa a les xifres acumulades de l'any, però, encara es troba en números negatius respecte els onze primers mesos del 2019. Concretament, va sumar 53,4 milions de tones, un 14,7% menys que en el mateix període de l'any anterior. La caiguda acumulada del tràfic total fins a l'octubre era del 17%.

En relació als contenidors, entre els mesos de gener i novembre han passat per les terminals del Port de Barcelona un total de 2,7 milions de TEU, el que suposa un descens del 13,9%. Els contenidors plens sense trànsits sumen 1,24 milions de TEU (-7,3%). En aquest cas, s'ha de destacar el bon ritme que han tingut les exportacions que, amb 656.273 TEU, es mantenen en els mateixos registres que l'any 2019.

Fonts del mateix port sustenen que aquestes dades són una mostra de «la bona feina i la resiliència de la indústria del hinterland del Port de Barcelona». D'altra banda, els sòlids a granel han sumat 3,6 milions de tones en el que va d'any.