Almenys una desena d'escaladors van morir ahir per una allau de neu ocorreguda dijous passat a la serralada que envolta el nord de la capital iraniana, Teheran, segons l'últim balanç actualitzat dels mitjans estatals. Segons la investigació, més d'un centenar d'escaladors estaven pujant les muntanyes d'Elburz quan es van veure sorpresos per la forta tempesta de neu que va precedir a l'allau, un fenomen que és inusual en aquesta època de l'any a l'Iran.

Segons la cadena estatal IRIB, «els serveis d'emergència han rescatat 80 escaladors, han trobat nou cossos a la muntanya i una desena de persones han mort a l'hospital».

A més de les víctimes identificades, es va informar d'almenys una desena de desapareguts en aquest succés, segons la Mitja Lluna Roja iraniana, que seguirà les seves tasques de rescat durant els propers dies. Entre els morts hi hauria el director de l'agència semioficial de notícies ISNA, Mostafab Fatemi, segons va informar el mateix mitjà al seu web.

Els accidents van tenir lloc a les muntanyes del nord de Teheran; el Kolakchal, Dar Abad i Ahar, de la serralada d'Alborz, segons va explicar el director de la Mitja Lluna Roja de la província de Teheran, Shahin Fathi.

Així mateix, a causa de la intensitat del vent, els responsables van aturar el telecabina Tochal, situat al carrer Velenjak al nord de Teheran, fet que va provocar que 100 persones quedessin atrapades a la muntanya.

El portaveu del servei de Bombers, Jalal Maleki, va assenyalar que, «després de la reducció de la intensitat del vent, es va engegar el telecabina i totes aquestes persones van ser transportades de manera segura al peu de la muntanya».