Una interna de 96 anys de la residència de gent gran Los Olmos, de Guadalajara, i una tècnica de cures auxiliar d'infermeria del mateix centre, han sigut les dues primeres persones a rebre una dosi de la vacuna contra la covid-19 a Espanya, aquest diumenge a les nou del matí, segons ha informat el Ministeri de Sanitat. Araceli Rosario Hidalgo, nascuda el 1924, és de Guadix (Granada), i Mónica Tapia treballa a la residència des de fa deu anys. A partir d'avui totes les comunitats comencen a vacunar amb la partida inicial distribuïda des de Guadalajara. Les primeres dosis del vaccí ja han arribat a Catalunya i es començaran a administrar a la residència Feixa llarga de l'Hospitalet de Llobregat.

L'administració de la vacuna contra la covid-19 prioritza quatre grups: els residents i el personal sanitari dels centres per a persones grans i discapacitats; el personal de primera línia; altres treballadors del sector sanitari i grans dependents no institucionalitzats.

A partir d'aquest dilluns s'enviarà cada setmana una mitjana de 350.000 dosis a les comunitats autònomes. En les pròximes dotze setmanes arribaran a l'Estat 4.591.275 dosis de la vacuna de Pfizer per immunitzar 2.295.638 persones.