El director general de Pfizer Espanya, Sergio Rodríguez, ha assegurat que la vacuna de Pfizer-BioNTech, que és la que se subministra des d'ahir a Espanya, «és més segura i fàcilment adaptable a les mutacions del virus», perquè s'ha desenvolupat amb «una nova tecnologia».

Segons va explicar ahir en una entrevista a RTVE, la tecnologia amb què es basa aquesta vacuna, l'ARN missatger, fa que proporcioni instruccions a les cèl·lules per generar antígens sense necessitat d'inocular el virus, al contrari que les vacunes tradicionals, en què s'inocula el virus afeblint part del virus perquè així es generin anticossos.

En aquest sentit, Rodríguez va afirmar que «no s'havia desenvolupat cap vacuna amb aquesta tecnologia», que a més és «segura» i «eficaç», segons s'ha demostrat en els assajos que s'han fet fins ara a 44.000 persones arreu del món. Si bé, el director general de Pfizer Espanya indica que l'assaig encara no ha acabat i que s'acabarà d'aquí a dos anys.

La rapidesa amb què ha arribat la vacuna de Pfizer-BioNTech es deu, segons va exposar Rodríguez, a múltiples factors, com per exemple la col·laboració entre científics, universitats i administracions públiques i les agències reguladores, que han accelerat els processos.

A més, Rodríguez atribueix «una part de l'èxit» d'aquesta vacuna a l'alta incidència de la covid-19, que ha permès que s'accelerin els assajos i que la producció s'iniciés «amb risc», és a dir, abans que la vacuna s'aprovés.