Josefa Pérez, una dona de 89 anys, ha estat la primera persona a vacunar-se contra la covid-19 a covid-19Catalunya. Poc després de les dotze del migdia aquesta dona originària d'Ourense, resident al centre Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) des de setembre del 2009, ha rebut la dosi del vaccí. "No he tingut cap dubte, porto temps dient que jo volia vacunar-me", ha afirmat Pérez. "Després de tot el que he passat i aguantat, si estic aquí és per alguna cosa. Tinc molta fe i la fe mou muntanyes", ha continuat la usuària de la residència Feixa Llarga, que també ha assegurat que ha passat "bé i sense por" la pandèmia de covid-19. "No em preocupava gens, ja que només et mors una vegada", ha ironitzat Josefa Pérez.

També ha rebut la vacuna de la covid-19 la directora de la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet, Conxita Barbeta, de 52 anys. La infermera encarregada d'aplicar la vacuna a les dues dones ha estat Idoia Crespo. La residència Feixa Llarga ha estat el primer lloc de Catalunya on s'ha administrat el vaccí. A partir d'aquesta tarda, les vacunes s'aniran aplicant en d'altres residències de les vuit regions sanitàries.

En concret, hi havia previstes també vacunacions a la residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur; a la Balàfia I de Lleida; a la Mercè de Tarragona; a la Natzaret de Móra d'Ebre; a la residència assistida Font de Capellans de Manresa; a la residència Mil·lenari de Ciutat Vella, a Barcelona; a la residència Sabadell Gent Gran, i a la Creu de Palau de Girona.

Catalunya ha rebut aquest cap de setmana una partida avançada de 1.595 dosis. Serà a partir de dilluns 28 de desembre quan Salut rebrà 60.000 dosis més de la vacuna contra la covid-19, que es començaran a administrar dimarts.

Vergés: "Avui és un punt d'inflexió"

La consellera de Salut, Alba Vergés, considera que l'inici de la vacunació suposa "un punt d'inflexió" en el transcurs de la pandèmia. Així ho ha expressat en declaracions a l'exterior de la residència Feixa Llarga, de l'Hospitalet de Llobregat, on s'han vacunat contra la covid-19 Josefa Pérez, una resident, i Conxita Barbeta, directora del centre. Vergés ha recordat que en les properes dues setmanes hauran rebut la primera dosi fins a 104.000 persones de les residències de Catalunya. Un fet que també ha celebrat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha fet una crida al personal sanitari que treballa en aquests centres a vacunar-se per poder assumir la immunitat de grup als geriàtrics catalans com més aviat millor.