L'Hospital de Cerdanya es troba en aquests moments en una situació de «certa tranquil·litat» i «d'equilibri» gairebé una setmana després que es dictés el confinament perimetral de la comarca. Així ho assegurava ahir el director general adjunt d'aquest centre hospitalari, Xavier Conill, i apuntava que les restriccions de la mobilitat «han permès que hi hagi menys població i, per tant, menys urgències d'altres patologies», la qual cosa permet tenir «una capacitat d'actuació més elevada davant dels casos de covid que encara tenim». Uns arguments que també defensava el director gerent de l'Hospital Comarcal del Ripollès, Joan Graner, l'altra comarca que també se sotmet a un confinament perimetral restrictiu des del dia 23.

Conill explicava ahir que a la Cerdanya continuen amb les xifres d'ingressos per covid-19 «molt elevades», però a l'hora hi ha menys urgències d'altres patologies. Afegia que en les mateixes dates de l'any passat les urgències es van triplicar i això, en la situació actual, hauria suposat «una gestió més difícil».

Pel que fa al perfil de les persones que es visiten a Urgències a la Cerdanya i el Ripollès, els directors dels dos centres sanitaris asseguraven ahir que «en un 95% són veïns» de les dues comarques. Amb tot, Conill sí que apuntava que a la Cerdanya, ja des de la primera onada del coronavirus, es va detectar que moltes persones que tenen una segona residència «van venir a viure-hi o a passar-hi temporades llargues». Des de l'Hospital Comarcal del Ripollès, Graner apuntava que ara estan preocupats per l'afectació que hagin pogut tenir les trobades familiars aquests dies de Nadal. «Ha baixat el nombre de circulació de gent que ve de fora, però no sabem què ha passat amb la gent de dins de la comarca», deia.