La policia espanyola ha desmantellat una plantació de marihuana de grans dimensions en una nau industrial de la Roca del Vallès i ha detingut vuit persones, entre elles els tres màxims responsables del cultiu, tots de la mateixa família. La investigació es va posar en marxa el passat mes de novembre arran una denúncia anònima. Després de constatar un consum elèctric compatible amb una plantació de marihuana a gran escala i que la nau estava connectada il·legalment a la xarxa, es va procedir a registrar la nau on els agents van trobar més de 60.000 plantes i una instal·lació molt sofisticada amb un sistema d'insonorització i ventilació valorat en uns 130.000 euros.

Donades les característiques de la nau i el nombre de plantes, la policia creu que, a banda de cultivar i prepara la droga per a la seva venda, també es preparaven esqueixos per a altres plantacions il·legals.

A l'interior de la nau, que estava dividida en dues plantes, els agents van localitzar 360 tubs d'il·luminació i pantalles reflectores, 140 transformadors, 70 ventiladors i 21 filtres industrials contra les olors.